Det er langt ifra alle mennesker som er veldig glad i urbant byliv og musikken man vanligvis forbinder med hipsterne i Oslo. Hvis man er av den typen som foretrekker rolige innsjøer, åkre og trivelig lokalmiljø så er sjansen stor for at man også er en av de som synes countrymusikk er blant guds aller beste gaver til mennesket. Og de av dere som bare elsker landet og countrymusikken har fått dedikert en helt egen festival til deres ære. Denne festivalen er Countryfestivalen i Seljord.

Blant artistene som sto på scenen i 2015 fant vi Hellbillies, Kurt Nilsen, Wayne Law og Steff Nevers. I tillegg til disse kunne man også høre mange andre svært kjente countrystemmer. I campingområdene i nærheten kan man også være sikker på å få høre de virkelig kjente countrystemmene fra både døde og nålevende artister. Navn som Johnny Cash og Dolly Parton står selvsagt høyt i kurs på campingområdet, i tillegg til våre dagers stjerner som Alan Jackson og Brad Paisley.

Men det er også andre ting enn musikk man kan oppleve. Blant disse opplevelsene hadde countryfestivalen i år et Right On-treff, der det var utstilling av kjøretøy, i tillegg til fremvisning av kjøreferdighetene deres. Særlig sto eldre veteranmodeller i fokus, og disse er selvsagt bestandig svært populære.

Enten man rakk årets festival eller ikke, så kan man allerede nå begynne å holde av datoen for neste års festival. Den vil vare fra 27. juli til 31. juli. Det er altså bare å krysse av i kalenderen, og fortelle sjefen at planen for neste års sommerferie allerede er lagt.