En av de mest internasjonale festivalene i Norge, både i form av anerkjennelse og i form av opptredener og besøk, er den årlige urfolkfestivalen Riddu-Riddu i Kåfjord i Troms. Her finner man både fantastisk musikk og fantastisk stemning under hele festivalen, og det er definitivt den mest lærerike festivalen du kan få med deg i hele Norge. Blant annet hadde Universitetet i Tromsø to ulike seminarer under årets festival. Det ene handlet om tvangsevakueringen av Nord-Norge under andre verdenskrig, mens det andre handler om fiskeriressurser.

På Riddu-Riddu finner man muligheter for enhver smak og ethvert behov, blant annet har man både festivalcamp og familiecamp, der det er sværrt gode underholdningsmuligheter for alle barna som befinner seg på festivalen. Riddu-Riddu er nemlig en svært barnevennlig festival.

Den fremst internasjonale representanten for Riddu-Riddu er definitivt den norske og samiske sangeren Mari Boine. Men det er ikke bare musikk på samisk og andre urfolksspråk som tilbys. Andre tilbud var det nord-norske bandet Resirkulert, som synger på nord-norsk dialekt. Alle som kjenner denne dialekten vet at den er blant de rikeste i Norge, så den passer rett og slett perfekt.