En av festivalene som er mest populære blant nordmenn holdes ironisk nok ikke i Norge, men hos våre sørlige naboer i Danmark. Det sies som kjent at det er deilig å være norsk i Danmark, og det er nok aldri mer sant enn det det er under festivalen i Roskilde. Først og fremst må nordmenn huske på at prisene jevnt over er langt hyggeligere i Danmark enn de det er i Norge, særlig på mat og drikkevarer. Og dette er tross alt to veldig vesentlige bestanddeler i enhver vellykket festival.

I 2015 var det 100.000 mennesker som hadde billett til dette en uke lange musikkshowet, og de har faktisk også fått samlet inn et sted mellom 15 og 18 millioner danske kroner som skal doneres til veldedighet. Med over 175 konserter og opptredener fra over 30 land er dette definitivt en av de aller mest internasjonale festivalene som tilbys i Norden.

Man kan faktisk begynne å planlegge neste års festival allerede nå, for datoene er allerede klare. Neste sommer vil festivalen være fra 25. juni til 2. juli. Hvis man ønsker å delta på en av festivalene som har klart mest liv i hele Norden så er definitivt Roskilde et av de beste valgene man kan foreta seg.